Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

Subscribe RSS

Blobin kuvat näkyy
13.09.2018 09:50

Photobucket on palauttanut bloggiin kaikki kuvat iso kiitos siitä :) 


Linkki
Blogin kuvat ei näy
25.09.2017 19:38

Pahoittelen ettei blogin kuvat enään näy syy on se että photobucketti ilman ennakko varoitusta päätti laittaa toiminnan maksulliseksi jos heidän kautta kuva-albumeista linkittää kuvat toiseen palvelimeen. hinta on lähemmäs 350e/vuoteen mitä ei todellakaan ole vara maksaa , asia oli järkytys itsellenikin koska kotisivujen kautta kun itsekin kävin lukemassa mitä kaikkea yhdessä koettiin ja miten Narson toi minun liikuntakyvyn takaisin itku pääsi itsellänikin kun huomasin että kaikki hävisi onneksi muistot jää omaa mieleen...


( Päivitetty: 08.10.2017 19:14 )

Linkki
5-6 viikko toi Narsulle paljon iloa
25.11.2010 09:14

 

Raskain mielin vaikka tätä kirjoitusta nyt jatkamme tiedämme kuitenkin että myös Narsu olisi halunnut kertovamme teille kaikille miten paljon 5-6 viikko toi Narsonille iloa.

 

Se oli perjantai 12 pv. kun koko perhe oli kotona isäntä oli vapaa päivällä ja aamulla normaalitoimintojen jälkeen Herra Narsu pääsi sulattelemaan aamuruokaa ja nukkumaan maha täynnä, sitten puolen päivän aikaan ihan töpinöissään pihalle kauheella kiirellä pellolle kuin tietäen Jee miulle on siellä jotakin kivaa ja olihan siellä Jari oli tehnyt pitkästä aikaa jäljen ja voi toisen riemua kun sai Jarin tekemää jälkeä seurata. Jälki päättyi oman rakkaan pöllikannon viereen johon myöskin Jari oli saapunut koiran silmistä paistoi niin suuri rakkaus kun koko perhe touhuttiin siellä hetken aikaa.www.petsie.fi/pet.php

Viikonloppuna sait lauantaina kotiin jäädä huilimaan, kun lähdimme käymään kaupungilla, kotiin palatessa tutkit kauppakasseja ja katsoit meitä välillä :muistittehan te tuoda mulle jotain? Kyllä pitkästä aikaa sieltä löytyi pieni rulla puruluu< voi sitä hännän töpön liikettä miten innossasi lähdit sitä pureskelemaan tuvan lattialle ja ilta vietettiin koko perhe sohvalla telkkaria katsoen.

Sunnuntai aamupäivällä lähdettiin käymään rannalla miihailemassa kun keittiön jääkaappi/pakastin oli sulamassa ,olit tarkkaan seurannut kun tyhjensin jääkaappia< tiesit että siellä oli peuran korva ollut koko ajan pitkään jemmassa< mutta emme olleet uskaltaneet antaa sitä sinulle peläten seuraavaa suolitukosta <nyt seurasit silmäkovana että laitan sen varmasti talteen.. rannalla kun tutkit jonkun eläimen jälkiä seuraten, päätin siinä :Narsu hei kuule kotona on jemmassa yks juttu lähdetäänkö takaisin kotiin ja sinä tiesit silloin >jee vihdoin mä saa sen peurankorvan jota joka kerta katsoin kun kurkkasin jääkaappin ja näin sen ..ja sitten tuli hoppu mahoton kiire, sisällä eteisessä mielestäsi takki ja valjaat lähti ihan liian hitaasti pois kun oli kiire keittiöön ja kun pöydän päältä annoin sinulle peurankorvan otit sen varovasti suuhun katsoit minuun pitkään kuin kiittäen ja rauhallisesti pää pystyssä veit sen omalle tilalle tuvan lattialle ja rupesit sitä pureksimaan mutta ei niinkuin yleensä hotkimalla vaan nautiskellen ja jopa välillä taukoa pitäen nautit siitä reilun tunnin ja katsoit välillä keittiöön  kun touhusin siellä..

Maanantaina 15.11 olit aamulla hieman uupunut et halunnut kävellä pellolla kauas vaan pysähdyit voitasko kääntyä? sanoin tottakai lähdettään tuvan lämpöön käydään tarpeilla myöhemmin nostelit jalkoja todella päättäväisesti ja kuistin kohdalla jäit kuin vahtimaan hetkeksi ja mietit varmaan: mä meen keräämään voimia ja aamuruualle  mutta tuun pihalle myöhemmin.Ruuan jälkeen menit sohvalle ja huomasit .voi ei se rupee pulla taikinan tekoon ja kohta se kone pitää kauheaa meteliä,,katsoit minua kuin kertoen voisitko olla metelöimättä sen koneen kanssa ja silloin päätin Narsun on aika päästä nukkumaan makuuhuoneen rauhaan missä ei ollut saanut olla  moneen moneen viikkoon niin lähti sängystä jalat pois kävin vielä aitasta muutaman maton ettet liukastu ja kun kaikki oli valmista ja oven edestä esteet poissa Pyysin Narsua> katso pääset tänne!! Narsu pysähtyi kynnykselle "eihän mulla oo lupa tulla sinne" kävin hakemassa lelun ja rojahdin siihen itsekin< juu tuu vaan saat tulla rauhassa tänne nukkumaan kun kone pyörii ,Narsu kävi toisen lelun suuhun ja onnellisesti lelun kanssa kävi isännän kohdalle sänkyyn nukkumaan ja kohta kuului  onnellinen kuorsaus ,hymysuussa poistuin keittöön pullan tekoon..ja kun eka pelti oli paistunut Narsu tuli venytteli kuin kissa, meni sitten sammakko asentoon siitä kyljelleen hiero etutassuja yhteen ja örisi tyytyväisenä. ja kun kahvihetki tuli kera tuoreen pullan Narsu joka yleensä sai nuolla vain voikupin rippeet sai tällä kertaa voipullasta sen parhaimman paikan eli voisilmän. sinä yönnä nukuttiin koko perhe onnellisesti makuuhuoneessa Narsu jälleen meidän välissä kuorsaten ja välillä tuhuja laskien.

Tiistai 16.11 Aamulla halusit rannalle yhdessä käytiin rauhallinen lenkki tekemässä, itse valmistuin kaupunkiin lähtemään lähdön koittaessa tulit makuuhuoneesta: ai sä lähet töihin miepä painun takaisin nukkumaan, en kerinnyt takkia päälle laittaa kun kuulin onnellisen kuorsauksen makuuhuoneesta,kotiin palatessa olit töpinöissä olit levännyt ja nukkunut yli 5 tuntia ja sinulla oli virtaa lähdimme ulos touhuamaan käytiin kasvimaalla ja nuotiopaikalla mutta ihmettelit kun et vieläkään päässyt irti? kuistilla rupesit tassulla tökkimään pihalelulaatikkoa joka oli ollut kiinni yli 2 kuukautta,etutassuilla hakkasit kantta ja katsoit et sä nyt tajuu mä tahdon touhuta pitkästä aikaa lelujen kanssa ,aukaisin kannen ja sinä nostelit kaikki lelut kuistille ja yksitellen laitoit ne taas takaisin laatikkoon touhusit siinä kuistilla puoli tuntia samaa omaa leikkiä toistaen sisälle mentäessä olit niin tyytyväinen.Illalla otit laatuaikaa Jarin kanssa sohvalla salkkareita katsoen sait olla turvallisesti siinä kainalossa rapsuja samalla saaden.

Keskiviikko17.11 Meillä oli koko päivä rauhallinen sisäpäivä et mieluillut ulos vaan halusit ottaa aina lelun suuhun ja menit makuuhuoneen sängylle missä katselit ulos ikkunoista ,juttelin sinulle joo  taidat seurata lintujen touhuja, kuitenkin päivällä halusit jälleen pelloille kierrettiin pellot pysähdyit välillä ja katselit tarkkaan ympäristöä ihmettelin? haluatko vain jotain uutta nähdä vai muutenko vain halusit vahtia ettei kukaan pääse meitä yllättämään?,  oman rakkaan pöllin päällä olevat pallot halusit mennä moikkamaan niitä kuonolla painaen asettelit ne kaikki kolme vierekkäin ja lähdimme sisälle ,olin huolissani olitko masentunut kun et vieläkään päässyt irti kuitenkin jalkasi toimivat moitteettomasti annoin sinun kuitenkin olla rauhassa koska halusit nukkua ja levätä ,myöskin sinä päivänä puol 4 aikaan siirryit keittiön eteen ja vahtasit siitä kelloa välillä eteisen ovea katsoen ja tietäen isännän tulevan kotiin ,olit niin viisas joka päivä teit tämän saman ihan kuin oisit kellon viisareista tiennyt milloin Jari tulee kotiin ja tulihan se ja  aina yhtä iloisena otit työmiehen vastaan tiesit että pääsit laatuaikaa viettämään aina illalla Jarin kanssa...iltapissillä sinulta lähti yhtä-äkkiä takajalat alta ja kaaduit SÄIKÄHDIN voi ei kompastuitko kantoon ,kiveen? Olin kauhuissani huudahdin ja silloin nousit ja katsoit minuun ei mulla ole mitäään hätää.... käteni tärisivät kun vein sinut sisään seuraten jalkojen toimintaan olit sisällä oma itsesi jalat toimi ja lähdin pihalle katsomaan mihin olit kompastunut mutta ei siellä ollut kantoa ei kiveä ei liukasta ,emme voineet silloin aavistaa että sydämmesi teki oireita jo silloin.

Torstai 18.11. Vihdoinkin tuli kunnolla lunta ja huomasin heti aamusta miten nautit lumesta ei tarvinnut pelätä jäätä tassujen alla. Aamupäivän olit jälleen kotona yksin huilimassa kotoa lähtiessä juttelin sinulle :menen katselemaan pihavarastoja se on kesällä sitten siun paikka jos haluut välillä varjoon päästä kun me isäntäväki tehdään pihatöitä  ja sinne siirtyy sitten myös pihalelulaatikko ja muita kivoja juttuja,tyytyväisenä tuhisten menit makuuhuoneeseen nukkumaan,kotiin palatessa olit kuin pikku pentu töpinöissään ja iloinen,juu mennään ulos siellä on paljon ihanaa lunta pelloilla ja  halusit myös rannalle  ja pienen ohikiitävän hetken mietin miksi seisot rantaviivan vierellä katselet jonnekin kaukaisuuteen ja haukahdit kerran ja sen jälkeen lähdit kiertämään ranta-alueen menit portista ja pysähdyit ilman pyytämistä jotta saan rantaportin kiinni jatkoit päättäväisesti matkaa ja olit iloinen mutta et katsonut enään rannalle päin ..en silloin voinut käsittää olit käynyt jättämässä kuin jäähyväiset yhdelle suosikkipaikallesi.Pallojen kohdalla katseessasi oli leikkimieli ja silloin tajusin Joo kyllä heitetään palloa laskin hihnan kädestäni maahan ja annoin sinun touhuta pallon kanssa muutaman metrin kerrallaan heitin ja innoissasi sitä hait ,jalat ne ei tärissyt ollenkaan ne toimi kuin nuorella koiralla ja yläpihalle saapuessa nostit pissitessä varovasti jalkaa ja se pysyi ylhäällä ,iltapäivällä  annoit hälytyksen sisältä olimme tekemässä lumitöitä kun aloit ulvomaan!! KAUHUISSANI juoksin sisälle  et kai vaan ollut loukannut itseäsi? Mitä palovaroittimet huusivat täyttä päätä oi miten fiksu olit kun rupesit ulvomaan korviisi varmaan sattui moinen meteli ja uunissa oleva paisti olisi ollut entinen.Illan sait rauhoittua vieressä pop corni kuppia vahtien ja teeveetä katsoen  ja sait muutaman hippusen nauttia samasta herkusta.

Perjantai 19.11  Ihan kuin olisit jo aamulla aavistanut tänään se tapahtuu pääsen irti ihan varmasti pääsen ja pääsithän sinä aamupäivällä kasvimaan aitaukseen, missä sait touhuta omiasi ilon kyynelet valuivat kun katselin menoasi noin se pitää mennä tuo on sitä koiran elämää kun saa mennä ilman että joku roikkuu hihnan päässä, tehdä omia ja haistella juttuja ja voi miten ylpeästi nostelit vuoroinperään jalkaa korkealle pissatessa ja katsoit näätkö miten hyvin mun jalat toimii!! olin niin ylpeä sinusta. 

Iltapäivällä pääsit vielä uudestaan samoille alueille< kiertelit tarkkaan alueita ,kaivoit lumeen monttua ja olevinaan sie löysit sieltä jotain menit omalle kesälaatikolle mutta nyt katseessasi oli jotain surumielistä, juttelin ettei siinä nyt voi olla kun on kylmää ja lunta sitten ensikesänä saat olla siinäkin,lähdimme lumi touhuilujen jälkeen sisälle,illalla kävit Jarin kanssa iltapissillä ja olit ylpeänä silloinkin nostanut jalkaa ensin toista sitten paikka vaihtaen ja sitten kantasolutusjalalle varaten  pitkään ja hartaasti olit niin ylpeä koko loppuillan ilta 9 aikaan menit Jarin viereen nukkumaan kun jäin katsomaan telkkaria tupaan ,onnellinen tuhina kuului kun isäntäväki yhdessä siellä tuhisi sammutin telkkarin ja katselin teidän tuhinaa sohvalta käsin onnellisena siihen ääneen olin nukahtanut sohvalle olin niin onnellinen puolestasi. ..

Lauantai 20.11 Aamulla heräsin siihen kun kuonosi kutitti varpaita olit jossain vaiheessa aamuyöstä kömpinyt vuorostaan minun viereen ja Jarin herätessä aamukahvin keittoon luulit varmaan että on työpäivä ja rupesit herättelemään minuakin ylös tuumasin :älä nyt hupsi on viikonloppu käy vielä nukkumaan kävit sitten lattialle patjan päälle siihen viereen käänsit päätä ja nuolit naamani ihan märäksi mietin mikähän sinulla on ethän sie ennenkään tuota ole tehnyt,,nousimme siitä puolen tunnin päästä ja suuntasimme  pihalle ,pysähdyit kuistin eteen katsoit peltoaukeita ja sanoin mitä etkös haluakkaan lähteä pelloille ja rannalle ,annoit katseen vielä viivähtää pelto/rantamaisemissa ja heilutit kerran päätäsi ja lähdit päättäväisesti kohta isoa kuusta siitä suuntasit tievarren viereen aitaukselle pysähdyit, katselit ja haukahdit kerran en vieläkään tajunnut mitä teit? jatkoit matkaasi postilaatikon kohdalle ja jälleen pysähdyit ja haukahdit kerran sen jälkeen katsoit minua anovasti saanko mennä isoon kukkapenkkiin tarpeille? sanoin mene vaan onhan se ollut kielletty paikka jo 2 vuotta kivien takia mutta kyllä sinä nyt voit sinne mennä.sen jälkeen halusit kiertää talon ja sisälle,, rauhallisesti odotit eteisessä että saan manttelin pois päältä ja aamuruuan söit kuin nautiskellen ilman mitään kiirettä ,silloin ajattelin olit varmaan väsynyt kun eilen pitkästä aikaa sait olla irti ja touhuta, menit levollisin mielin nukkumaan sänkyyn,touhusimme siinä sisällä kumpikin jotain kun keräsit jälleen voimia nukkuen, sitten kun Jari valmistautui ulkotöihin ja silloin mitä et yleensä siihen aikaan tehnyt menit Jarin luo keittiöön ja piditte oman yhteisen hetken .... tein myös itse lähtöä ulos juttelin Narsulle menehän vielä huilimaan pääset myöhemmin yhdessä  tekemään jotain kivaa,,,,,,

Oli tarkoitus paistaa makkaraa omalla tuli paikalla koko perhe yhdessä ja Narsu samalla vapaana siellä käyskennellen..tulta laittaessa kuulin sisältä yhden ainoa ulvahduksen säikähdin ei kai nyt oo sattunut jotain ja samalla katsoin tulta se syttyi isoon liekkiin kerralla,askelleeni tuntuivat raskaalta kun nousin pihamäkeä ylös ja kun tulin eteiseen> huokaisin> Narsu tuli eteiseen vastaan lelu suussa ,siirryin keittiöön Narsulle sanoen menehän vaikka tuvan lattialle maaten keitän vielä kahvit ,Narsu katsoi kerran silmiin ja nukkui pois..........Ei ei tätä ei voi käsittää miksi juuri nyt kun kerrankin sinulla oli kivut jaloista poissa olit saanut 5 ja puolen viikon aikana vihdoinkin kunnolla levättyä ja nukuttua kun ei koskenut ja kaikki jalat rupesi toimimaan..se tyhjyys minkä jätit meille molemmille on niin isoa ja suurta Tämä suru helpottaa kai ajan  myötä mutta ikävä se ei poistu milloinkaan.

Voimme vain kiittää Rakas Narsu näistä 7 vuodesta mitä meille annoit, tulit elämäämme silloin kun meidän maailmamme romahti ,autoit meidät jälleen jaloillemme ja opetit nauttimaan elämästä ,kiitos kaikista niistä lukuisista ystävistä mitä sinun kautta saimme  näiden vuosien aikana,muutit meidän kanssamme 9 kertaa ja joka paikassa minne menimme se olit sinä joka sait ensin kavereita nelijalkaisista kavereista ja kauttasi tutustuimme moniin ihaniin ihmisiin joista tuli ystäviämme. Vihdoin löysimme sen oman paikan ja sait nauttia 3 kesää omasta pihasta juosta pelloilla mielinmäärin ja sekä saattaa  jälleen uusia nelijalkaisia ystäviä omistajineen yhteen ja opettaa heille uusia kivoja lajeja. Ne lukuiset vaellusretket,kalaretket,marjaretket,maastotreenit tai kavereiden kanssa rallattelut ja kaikki muut touhut ne antoi meille  niin paljon iloa sydämmeen ,nyt juokse rauhassa ilman kipuja ja huolta se iloinen pilke silmissä mikä sinulla aina oli ....et ole poissa kuljet aina mukanamme sydämissämme ja kun suru helpottaa jossain vaiheessa kirjoitan sanoin ja kuvin elämäsi tarinan miten paljon voikaan mahtua erään dobermannin elämään hienoja kokemuksia  joita emme unohda milloinkaan Kiitos Narson.

 

 

                      www.youtube.com/watch

Tulemme aina kaipaamaan

iloista ilmettäsi..

hassuja tapojasi  

pelleilyäsi

rohkeuttasi

intoasi

lempeyttäsi

tulemme ikävöimään yhteisiä retkiä...

 

Jätit sydämiimme ison tassun jäljen emme sano kokonaan hyvästi vaan näkemiin..

Kiitos Narson(ikävä se ei lopu milloinkaan )

 


( Päivitetty: 29.06.2017 20:40 )

Linkki
Narsun vuosi 2010
29.12.2010 16:40

 

 

 

 

                            Narsun vuosi 2010

Tammikuu :Vuosi alkoi kovilla pakkasilla mutta Narsu osasi ottaa rennosti nauttien välillä Siljan antamasta fysiojumpasta ja välillä itse ottaen höyryhengityshoitoa  jalkasi ristisideleikkauksesta oli kulunut 2,5 kuukautta ja paranemisesi leikkauksesta oli huikeaa suorastaan ihme niimpä jo 12.01 sait olla irti omilla pelloilla lämpimästi puettuna koska pakkaset paukkui yli -20 asteessa.

Savottahommiin pääsit myös mukaan lähinnä makkranpaistoon meidän kanssamme ja voi sitä töpinää ja intoa metsässä kun sinne pääsit mukaan touhumaan tammikuun loppu toi sitten yli -30 asteen pakkaset ja jälleen tumpattiin kunnolla vaatetta päälle jotta voitiin käydä ulkonakin välillä

Helmikuu:  Helmikuun alku toi jo ihania ulkoilu säitä,lunta oli paljon ja Narsu oli kuin pikku pentu touhumalla pelloilla jäynää  ja vähän muuallakin  hankikävely vahvisti jalkaasi ja nautit juosta aina päin niin että kuvaajakin sai välillä kunnon lumipesuja

 nautit ulkona ja sisällä täysin rinnoin ja www.youtube.com/user/MegaHannele#p/a/u/1/Uok_DgntZ28

16pv pääsit jälleen pitkästä aikaa kylille lenkille nuuskuttamaan toisten koirien hajuja sait treenikaveri Merjalta uudet hienot töppöset jotka pysyivät hyvin jalassa kovassakin vauhdissa  ja olit koko ajan yhtä hymyä:) Sait myös Raumalta kinnersuojat jotka aikaisemmin olivat helpottaneet upean Toope Odin vaivoja nyt ne toivat sinulle suojaa talven kylmyyttä vastaan

Kiitos:)

Helmikuussa kuvasi pääsi myös Ylä-Karjala lehteen näytit mallia miten pitää talven kylmyydessä pukeutua

Maaliskuu: Maaliskuu toi ihania keväisiä kelejä ja mökissä aloitettiin myös keittiöremppa,, olit kaivannut jo kavereitakin kylään ja lopulta 10.3 Nelli ja Roosa tulivat kaveriksi pelloille juoksemaan ja kyläilemään:)  seuraavana päivänä olikin jälleen Siljan fysiojumppa ja voi miten nautit taas käsittelystä ,jumpan jälkeen pidettiin muutama päivä hieman rauhallisempaa liikuntaa ja keräsit jälleen naksuttimen kanssa ulkoleluja laatikkoon ja olit niin vihmerä. Sait myös kaukaisen vieraan etelä-suomesta kun Mervi tuli kylään tuoden sinulle puruluita (Kiitos Merville mukavasta vierailusta Narsu oli haltijoissaan)ja Koska metsätiet oli vielä ummessa ja teki mieli nuotiomakkaraa eikun lapio heilumaan ja yhdessä teimme makkaranpaistopaikan ja mielestäsi makkarat paistui ihan liian hitaasti .)                                              

21.3. pääsit vihdoin myös hieman tottista kylille ottamaan mukana oli myös Roja ja Sonja ja huomasin miten olit kaivannut yhteisiä treenejä ja jottei hauskuus silloinkaan unohtunut teimme myös urheilukentällä esine-etsintää.Sinä päivän juttelin sinulle kuinka keväällä pääset uuteen seuraan mukaan välillä pieniä jälkiä ajamaan kun perustettiin PyKy kuuntelit ja kallistelit päätäsi ihan kuin oisit ymmärtänyt joka sanan. Koska leikattu jalkasi oli niin hyvässä kunnossa lähdimme ukin ja mummin luo Valtimolle yö kylään sait käydä ukin kanssa lenkillä ja mummia seurasit sisällä joka paikkaan ja yhdessä katselitte sitten lintujen touhua tuvan ikkunastakuitenkin olin huolissani jaloistasi niimpä jäimmekin nukkumaan tuvan lattialle ettei tarvitse huolestua rappusista ja aamulla herätessä ihmettelin mihin olit hävinnyt?? olit kuulemma hiipinyt ukin ja mummin viereen nukkumaan ja aamulla olit hyvin varovasti katsellut milloin ne oikein herää ja kun silmät olivat auenneet olit nuolaissut molempien naamaa kuin olisit toivottanut Hyvää Huomenta:)

Huhtikuu:  Huhtikuu ja kevät alkoi vauhdilla tulemaan,pääsit taas koko perheen kera pääsiäisenä 2.4 käymään ukkia ja mummia kiusaamassa.kuitenkin alkukuusta nivelrikkoinen jalkasi sitten kipeytyi ja sait kortisoonipiikin polveen(7.4) oli aika jälleen ottaa rauhallisemmin nauttien kotipihan alueista &rannasta mistä yhdessä poistettiin rantaviivan verkko  ja rohkeana talven jälkeen polskutit veteen juomaan  lumet suli vauhdilla,yläpihan tieltä poistettiin käsi pelin jäät ettet liukastu kiviä poistettiin lisää ja tilattiin jälleen kuorma-autollinen hiekkaa jota innoissasi levitit kaverina ja vihdoin yläpihasta tuli hyvä ei ollut monttuja tai pahoja kivikkoja vaan nyt sait turvallisesti kulkea ja rallata pitkin poikin myöskin jalkasi parani ja pääsit vuoden eka treeneihin jehujen kanssa 24.4.pitkää jälkeä ei enään sinun tarvinnut ajaa mutta keppejä jäljellä niitä oli paljon mitä sait sieltä löytää Kotona ruvettiin aitaamaan kasvimaan aluetta sekä metsikköä mihin tulee makkaranpaistopaikka, juttelin miten hyvä siellä on kahdestaan touhuta ja laittaa kasveja yhdessä kasvamaan,pääsit mukaan multa ostoksille kaupunkiin ja agrimarketin poikia seurasit silmä tarkkana kun lastasivat multasäkkejä takapenkille, samalla reissulla käytiin myös kaupungilla kävelyllä ja moikkamassa kaveria:) huhtikuun lopussa 28pv olikin retkipäivän aika ja voi sitä riemua ja rallattelua ilmassa tuoksui alkava kesän alku seuraavana päivänä olikin jälleen Siljan antama fysioterapia/hieronta josta nautit taas öristen. loppukuu menikin pihalla lintujen touhuja seuraten< olit saanut pihalle paksun patjan joka päällä oli kiva seurata keväisten lintujen touhuja kun ne tulivat siihen nenäsi eteenkin hyppimään katselit niitä vaan tyyneesti olithan pikkulintujen ystävä

Toukokuu: Kesä tuli kohisten pääsit lyhkäsiä jälkiä ajamaan vanhoille paikoille käytiin jaamankankaalla kera kavereiden,alkukesä toi myös hirven ranta-alueelle joka oli särkenyt verkon ja tietysti satuttiin samaan aikaan rannalle,näytit miten rohkea dobermann ajaa hirven pois ja siinä menikin sitten toista tuntia ennenkuin maltoit tulla pois ranta-alueen porttia vartoimasta:) 7.5 pääsit jälleen jäljelle kaveri Natan kanssa tälläkertaa pelloille  jäljen jälkeen rallattelua pelloilla teki hyvää kotona saatiin myös kasvimaanalue/metsikkö valmiiksi aidattua istutettiin sinne yhdessä myös omenapuita ja olit haltoissasi uudesta paikasta, Valtimolle pääsit käymään äitienpäivänä jalkasi oli niin hyvässä kunnossa pystyttiin taasen tekemään myös pieniä metsäretkiä   ja koska ilmat oli jo aika helteiset   ranta-alueella oli kiva vilvoitella ja tuijotella kevään tuomia Sorsia

11.5. PyKyn tottistreenit alkoivat myös jonne pääsit myös mukaan tekemään pientä motivaatiotreeniä töpinössä joka kerta kun tajusit jo pelkästä treeni liiveistä minne mennään...14.5 lähdettiikin lähimetsiin verijäljelle kera Sonjan ja Rojan ilma oli aika helteinen pääsit sammalaiseen helppoon maastoon hyvin oli talven jälkeen muistissa myös verijälki ja jälleen oma ranta-alue kotiin palatessa oli IN juttu

 pääsit mukaan myös PyKy.n jälkitreeneihin 16.5 pientä jälkeä ajamaan helppoon maastoon lämpimän ilman takia takakontti oli koko ajan auki ja silmä kovana seurasit ohi meneviä koirakoita jotka vuorollaan lähtivät omaa jälkeä ajamaan ja sinä et haukkunut niille kertaakaan ihan kuin oisit tiennyt ettei saa häiritä toisten keskittymiskykyä:) kotiin palatessa pääsit jälleen vilvoittelemaan rannalle ja juoksit veteen täysillä  kotona rakennettiin lisää siltoja pelto-ojien ylityksiin  ja nyt sai kaikki sillat myös kaiteet sekä sillat päällystettiin vielä ruohomatoin etteivät ole liukkaat sateellakaan nyt oli hyvä siellä ojat ylittää turvallisesti< oikeaan aikaan tuli tehtyä koska 17pv alkoivat sitten sateet kera ukkosien.pari päivää jytisi kunnolla ilma raikastui tuoden jälleen auringon taivaalle,kotona touhusit mukana kun rakensin uutta patiota kun hiekka oli tasoitettu tulit ja kaivelit siihen omia monttujasi ja jälleen aloitettiin uudestaan> lopulta puulaatat saatiin päälle ,siihen pöytä ja tuolit sitten pidettiin yhdessä "harjan nostajaiset" kera herkkujen. Otettiin vieraita vastaan ja Käytiin välillä Pyky.n porukan kanssa treenaamassa  ja myös Jehujen  

retkeiltiin  sait  loppukuusta myös Siljan antamaa hierontaa..touhusit mukana kasvimaalla  ja nautit elämästä kera auringonpaisteen

 

 

 

 

 

 

Kesäkuu: Kesäkuu toi paljon kivaa tekemistä,alkukuusta käytiin Pykyn tottistreeneissä ,oli töpinöissäsi niinkuin aina kuin pääsit pientä kivaa tekemään ja olihan siellä paljon seurattavaakin kun kentällä oli paljon muitakin koiria,alkukuu toi myös yövieraita kunnes oli aika päästä taas pientä jälkeä ajamaan yhdessä toopejen Romeon ja Julian kanssa..kotona rakennettiin yläpihan rinteeseen portaat ja kaiteet ja tuttuun tapaasi oli mukana "auttamassa" välillä käytiin nauttimassa rannan hiljaisuudesta Kesä mitä ihanaa aikaa voi käydä retkeilemässä  touhuta pelloilla mennä järviveteen viilentymään  lähteä reissuun..  

Käydä kyläilemässä  ottaa kotona tyttöystäviä vastaan  ja juosta niiden kanssa yhdessä maailmaan parhaaseen paikkaan RANNALLE

Nauttia keskikesän juhlasta ja kesän kala saaliista tai toisin sanoen varastaa ne isännän kalasangosta ottaa vieraita vastaan  lähteä reissuun "mummin" ja "ukin" luo

  jo olla...

          ONNELLINEN:)

 

 

   Heinäkuu  :  Heinäkuu jatkui todella helteisenä niimpä rannalla oleiltiin useaan kertaan päivään ja se tekikin hyvää koska talon iso remontti alkoi perjantaina 2.7 olit ensin ihmeissäsi mitä ihmettä ne paukkaa ja häärit välillä kaverina, lauantaina lopulta oli suihkusta ja saunasta seinät ja katto purettu ja lähdettiin pesulle rannalle ja silloin se tapahtui ihan yks kaks sinulta lähti jalka alta..oltiin kauhuisamme VOI EI nytkö petti  leikattu jalka? vai menikö toinen? lepäilit  siinä rannan hiekalla ja me autettiin sinut jaloillesi ..tärisit..mikä ihme sinulle tuli? sisälle päästyäsi olit jälleen oma iloinen itsesi ja jalkasi toimi moitteettomasti > Huokaisimme ja juttelimme > Kamalaa kylläpäs säikäytit otetaampa loppuviikonloppu rauhallisesti. Seuraavalla viikolla jatkui remontti ja olit tohkeissasi kun joka päivä "Remontti Reiskoja" tuli remppaa jatkamaan,ilmat oli helteisen kuumat niimpä nautit lämmöstä pelloilla piehtaroiden  saaden välillä remonttimiehiltä rapsuja ja kesään kuuluu myös kesän herkut

       vesi oli yli +26 asteista niimpä joka päivä tuli käytyä useampaan kertaan vedessä uimassa ja pesemässä remonttipölyjä pois  ja pitihän siitä rempasta välillä irtiotto ottaa niimpä suunnaksi Valtimo ja mummin ja ukin luo .harmittavasti lämmin kesä oli tuonnut jälleen paljon myös käärmeitä liikkeelle ja irti ei siellä uskallettu sinua pitää mutta ei näköään haitannut olit yhtä hymyilevää toopea kun sinne taas pääsit  heinäkuun päivät hupenivat ja remontti sisällä edistyi suihku ja sauna rupesivat näyttämään jo pesutiloilta mutta saunaa ei kaivannut oli niin kuumaa muutenkin Ranta-alue oli tarpeen ja siellä oli ihana vaan välillä olla ja viilentyä veden ääreessä                          Suomen kesä vuodenajoista paras           saa nauttia lämmöstä sekä viettää upeassa säässä 7 vuotis synttäreitä

Elokuu: Elokuu jatkui helteisenä ja  heti kuun eka päivänä lähdettiin pienelle jäljelle heti kukonlaulun aikaan< mukana oli myös kaverin pentukoira Santra pitkään siellä metsässä ei jaksanut olla aamulla aikaisin alkoi päivä jo lämmetä ja muurahaisia /itikoita niitä oli paljon niimpä kotona jaksoi korkeintaan maata vaan omalla patjalla ja huvittaa päivää repimällä pehmonallea joka taisi hyökätä kimppuun  nautit helteestä> se taisi viedä jalan nivelkipuja pois ja käyskentelit onnellisena pelloilla taisit etsiä sammakoita? Pyhäselän järvi vesi oli +26 asteista kiva oli rannalla touhuta ja nauttia lämpimästä vedestä siellä pörisi sudenkorennot  kilpaa muiden öttömökkiäisten  kanssa

6.8 lähdettiinkin sitten koko perheen voimin aamujäljelle olit innoissasi isäntä oli tehnyt jäljen ja vaikka jälki ei tälläkään kertaa ollut pitkä nautit niin suuresti kun sait näyttää osaamistasi meille molemmille  Ihana elokuu johon kuuluu myös reissut takakontissa hurisi siun omat tuulettajat ja matkan aikana oli ihana pysähtyä levähdyspaikoille nauttimaan matka eväistä  ja perillä kytätä joskos "mummilta" tippuisi jotain herkkua  poseerata pihalla  seurata ruohonajoa ja työn raskaan raadannan  jälkeen maistella jäätelöä  aina sään sallitessa metsäretket olivat nannaa sai mennä vapaana vartioida retkieväitä ettei nallet tule niitä syömään  

käydä pieniä jälkiä ajamassa kavereiden kanssa  nauttia puutarhan antimista nuuhkia grillimakkaran tuoksuista pitää kaverille kunnon läksiäiset metsässä jälkeilyn kera  ja vaikka ikävä tuleekin toivottaa hyvää muuttoa Elokuu tulevan  syksyn  taikaa,, metsässä oli kaunista ja siellä oli kiva retkeillä  nauttia luonnon kauneudesta  kotona oleilla ja ilveillä puutarhatontulle  nauttia upeasta elokuun säästä  ja hymyillä kilpaa auringon kanssa

 

 

Syyskuu :Syyskuu jatkui yhtä upeassa säässä pääsit syyskuun alussa mukaan Kontiolahteen tottista  ottamaan sekä pienelle jäljelle Pykyn järjestämälle peltojälki/tottis päivään. Olit ihan töpinöissäsi kun huomasit minne pääsit olit< aina niin otettu siitä kun sait touhuta mukana.  

Syyskuun 11 pv oli jälleen aika lähteä jehujen kanssa treenamaan jälki ei ollut tälläkertaakaan pitkä mutta keppejä reilusti ja myös jäljen päältä meni harhajälki olin hieman epäileväinen miten harhajäljen ylitys onnistuu mutta JÄLLEEN näytit ja yllätit:) ethän sinä ollut moisesta harhajäljestä moksiskaan vaan päättäväisesti ja rauhallisesti ajoit omaa jälkeäsi ja keppien löytymisestä  seurasi tietenkin aina palkka sait myös vuolaasti kehuja joka kepistä ja tyytyväisyys paistoi silmissäsi Käytiin myös välillä ihastelemassa ja nauttimassa vapaudesta luonnon helmassa Sitten tapahtui murhetta 15pv iltapäivällä sait pienen rustoluun ja se ilta oli vielä ok samoin seuraava aamu..olit hiukka vaisu mutta söit aamuruokasi kuitenkin hyvällä ruokahalulla ja menit nukkumaan ..niimpä lähdin kaupunkiin ja kun sieltä palasin 3 tunnin päästä kotiin huomasin että nyt on jotain vialla!! Olit oksentanut koko ruuan..en vielä tässä vaiheessa voinut epäillä syyksi rustoluuta vaan pari tuntia seurasin tilannetta. Olit kuitenkin tosi levoton,joit paljon ja pompit ylös tilalta ja sitten vasta muistin sen hemmetin rustoluun!! rupesin antamaan parafiiniöljyä tunnin välein sekä sulatin myös aitoa voita jota annoin ruutalla suuhusi jotta saat myös suoloja sisuksiin..tilanne rupesi iltaa kohtaan pahenemaan ja olimme ulkona 5 min välein ja siinä vaiheessa kun menit kuusen alle makaamaan ja et sieltä suostunut nousemaan & hengityksesi oli puuskittaista vein sinut väkisin valjaissa roikottaen sisälle ja soitto päivystykseen, siellä annettiin aluksi ohjeet että seurataan tilannetta ja jos tilanne pahenee uusi soitto...soitin tunnin päästä uudestaan ja 9 aikaan illalla olit rötgen pöydällä..todettiin että luupalat on suolen loppupäässä ja jos yön aikana eivät  tule pois on aamulla leikkaus edessä. Kotiin päästyämme  11 aikaan yöllä olit jälleen jaloillasi ja tosi kipeä ja ulkona halusit vain kävellä ja sitten kun voimasi ehtyivät jäit kuusen alle makaamaan sinne jäätiin yhdessä ,asetuin viereesi tähtitaivaan alle..kyyneleet valuivat ja kuiskasin korvaasi:taistele..taistele älä anna periksi mennään kohta taas kävelemään..tätä jatkui aamu puol 3 ja lopulta ne ikävät luut tuli oikeaa kautta pois veren kera >ne samperin kappaleet oli vain kynnen pään kokoiset ..voi mikä helpotus vielä tunti meni valvoen sisällä kunnes lopulta kipusi helpottui ja kävit viereeni nukkumaan nuolaisten samalla naamani kuin kiittäen...tuli itku ja lähetin ison kiitoksen sinne jonnekin,,pääsimme säikähdyksellä ja sait jälleen elämän halusi takaisin.

Kivuliaan suolitukoksen jälkeen oli hyvä huilailla ja käyskennellä omalla pihalla kannoit omalla tyylilläsi kortesi kekoon siivoustöissä pihalla touhusi myös orava joka oli löytänyt raksusi jostainja koska et sitä saanut kiinni menit yhden koivun juureen jotain kaivamaan ja kohta tulit kantaen suussasi jotain piipitys loppui ja tiputit jalkojeni juureen jotain hölmistyynenä ja ihan kuin olisit sanonut YÖK ja irvistit ja lähdit muina "miehinä" kuistille makaamaan OHO PÄÄSTÄINEN OLI TAINNUT VIIMEISEKSI TEOKSEEN LASKEA HAJURAUHASEN SUUHUSI voin uskoa on maistunut varmaan aika pahalle):

Voimasi palautuivat pikkuhiljaa ja pääsimme jäleen yhteisille metsäretkille ja tälläkertaa otit vainun ja vilkaisit kerran ja sitten lähdit rytinällä ja rytinällä lähti etempänä oleva hirvikin tiesin että nyt kutsut menisivät kuuroille korville kun lähdit kuin nuori koira menemään hirven perään sydän syrjälläni jäin kannon päälle istumaan ja odottamaan ja toivoin vain ettei se hirvi menisi jonkun matkan päästä olevasta louhikosta ettei jalkasi hajoa,tulit reissultasi hetken päästä onnellisena ja ilmeestäsi näkyi näitkö mä menin rytinällä ja kovaa ja ei koske mihinkään 

Lähdettiin  loppukuusta käymään myös Valtimolla tapasi mukaan kerjäsit kahvipöydästä herkkuja  

Käytiin lenkillä sekä sait pitkästä aikaa juosta pelloilla vapaudesta nauttien ja teit jotain kärrinpyörän tapaisia siellä >tuli kai mieleen nuoruus ajat ,ei olisi voitu aavistaa että se käynti jäi viimeiseksi): kun kotiin lähdön aika tuli menit auton kyytiin tosi mielelläsi..vaikka yleensä et olisi halunnut pois lähteä?? Katsoit sen piha suoran koko ajan taaksepäin kunnes mummin ja ukin paikka hävisi näkyvistä ja asetuit sen jälkeen nukkumaan ja nukuit koko automatkan kotiin asti.

Sait muutaman päivän huilata reissun jälkeen ja sitten kaivoin kartan ja lähdettiin yhdessä katsomaan uusia retkeilypaikkoja joita löytyikin tosi läheltä.Ihailtiin upeaa järvimaisemaa  käyskenneltiin rannalla tänne tullaan toistekin otetaan kunnolla evästä mukaan sekä kalavehkeet ja ollaan koko päivä

Lokakuu:

Lokakuun alussa kaikki oli vielä hyvin kävimme metsässä jälleen myös jäljellä ja jäljen jälkeen pääsit aina posettamaan onnellisena hyvin tehdyn työn jälkeen  muutama päivä lepoa ja oli vuorossa retkipäivä,autosta sinua pois ottaessa ihmettelin MIKSI OLET NIIN VAISU?? yleensä olet ihan töpinöissäsi kun retkiliiviä laitettiin päälle mutta et tällä kertaa? Laskin sinut kuitenkin irti mutta et ollut oma ittesi ei rallattelua ei iloista ilmettä mikä on?? laitoin sinut hihnaan ja käveltiin yhdessä metsäautotietä ,poimittiin samalla syksyisiä ruskan värjäämiä haavanoksia ja heinänkorsia (ne on maljakossa vieläkin vuodenkaan jälkeen en ole voinut niitä heittää pois):  Laitoin sinut autoon ja lähdettiin takaisin kotia, huoletti et ollut kunnossa...seuraavana päivänä touhusit kuitenkin pihalla mukana yritit olla oma iloinen itsesi mutta kaikki ei ollut hyvin >itku pääsi tulit kysyvänä katsomaan mikä tuli? niin jälleen se olit sinä joka tulit lohduttamaan " ei mitään hätää tässä olen" 

Keskiviikkona 6.10 oli Narsu sitten kolmijalkainen ja kivut oli sen mukaiset):ei ei tässäkö tämä nyt oli vai vuodenko Narsu sai lisäaikaa viime vuoden leikatun polven ristisiteen leikkauksesta): kauheaa oli katsoa koiran liikkumista ulkona kun näki että koskeeei edes lintulaudalla olevat linnut ja oravat saaneet sinua innostumaan halusit vain köpötellä paikallasi  jälleen aloitimme kävelyt valjaissa ja hihnassa sekä rimadyli kuuri aloitettiin,,3 päivää mietittiin: ei tuo ei ole iloisen ja toimeliaan Narsun arvoista elämää): oltiin jo tehty raskas päätös ja koiruus kaipasi kainaloon mutta tutulle lekurille ei ollut aikoja niimpä puhelin soittoja kavereille ja sitä kautta soitto Kiuruvedelle Kristiinalle joskos olisi vielä jotain toivoa Kristiinalta saimme ajan tiistaille 12pv mahdolliseen kantasolutushoitoon vasta paikan päällä pystytään katsomaan onko se enään mahdollista.Huokaisu ja suuri helpotus ehkä sittenkin on vielä toivoa ,kiitos Ninalle Ouluun+Saijalle Heinävedelle sekä iso kiitos Kristiinalle kun saimme niin nopsaan ajan.

 

 

 

 

Tiistai 12.10 valmistauduttiin lähtemään kohti Kiuruvettä ,päässä pyöri miljoona ajatusta kun retkieväitä tehtiin ja keitettiin kahvia termariin tuossa vaiheessa Narson taisi luulla että mennään retkelle ,koiruus oli saanut normaalin aamuruuan syödäkseen mutta tällä kertaa ilman kipulääkkeitä ,matkaan lähdettiin klo: 10 isäntä ajoi ja itse pidin vahtia takapenkillä ettei koiruus nouse 3 jalalle jossain mutkan tai risteyksen kohdalla ..tämä huoli oli turha Narson päätti nauttia kyydistä ja nukkui melkein koko matkan ,puolessa välissä pidettiin hieman pitempi tauko jolloin Narsukin pääsi hieman jaloittelemaan kun matkaa oli jäljellä 10 km perille alkoi jännittämään mikä on Narsun kohtalo ja onko mitään tehtävissä se vuosi sitten katkennut toisen jalan ristiside kummitteli mielessä..entä jos....

 

 Perillä Kiuruvedellä oltiin puol 2 ja ihana mikä vastaan otto ja lämmin tunnelma oli perillä ,oltiin puol tuntia etuajassa joten juteltiin siellä niitä näitä pidettiin Kristiinan Petterille seuraa sitten katsottiin Narsun vanhat röntgen kuvat ..karseeta katsottavaa jo silloin saatikka jos nyt ois kuvat otettu uusia kuvia oli turha ottaa koska jo vanhat näyttivät niin pahalta..sitten Narsu autosta mie luulin että se saa kunnon räyhäjutun kun oli heppoja ja kissakin siellä juoksi mutta ei mitään äijä ei pitänyt ääntäkään vaan suunnisti kohti ovea mennään sisälle kun kiinnostaa mitä siellä on.

mentiin isoon tilaan missä oli hevosten juoksumattokin ja Kristiina rupesi tutkimaan Narsun jalkaa ..juu pahalta näytti liike ja silloin sydämmen pohjassa kouraisi voi ei onko hoito sittenkin myöhäistä?.. Mutta onneksi ristisidepoikki ei ollut poikki ,vaikka jalka on muuten aika romuna nivelrikkomuutoksien takia ja tässä vaiheessa Kristiina kertoi että hän on hoitanut vieläkin pahempia jalkoja HUH siis toivoa on..seuraavaksi hyvin mieto rauhoitusaine ja pyysin Narsua hyppäämään matalalla olevalle operaatiopöydälle ja sinnehän se kiltisti meni vaikkakin sen jälkeen taisteli pitkään kevyttä nukahtamista vastaan..sitten alkoi itse jalan operaatio..Kristiinan apulainen Jari putsasi todella hyvin jalan ja sitten Kristiina rupesi laittamaan Acell-kantasolupiikkiä polven kolmeen nivelosastoon.

 

Ainut mikä harmittaa on meidän omistajien saamattomuus ois pitänyt mennä tuohon hoitoon jo keväällä kun kuitenkin tiedettiin nuo nivelrikko muutokset ois saanut Narsukin jo aikaisemmin nauttia kivuttomasta elämästä meillä hoidetaan ensi vuoden puolella myös vielä toinenkin jalka; JOTEN jos teillä on nivelrikkoisa koiria ym älkää epäröikö soittaa Kristiinalle!!!

 

Mukaan saatiin vielä Vetramil suihketta jalan ja muun rikkoutuneisiin kohtiin mitä Narsu on jäkertänyt kipuunsa joka on luonnonsuihke mutta haisee kuulemma pahalle se ei haittaa pääasia että saadaan jätkä kuntoon:)

Miljoonat kiitokset Kristiinalle ja Jarille sinne Kiuruvedelle teitte meidät niin onnelliseksi ja Narsun elämä kohti kivuttomampaa ja mukavampaa elämää kohti pystyi alkamaan:)

 

 

 

 

Kotimatkalle lähdettiin vähän enneN klo 16.00 pari pika pysähdystä matkan varrella Narsu nukkui koko matkan välillä hieman päätä nosteli kyseli varmaan joko ollaan kotona,kotona oltiin ilta 7 tiennoilla ja Narsu meni ensimmäisenä ruoka kupille ja pyysi iltaruokaansa ja painui sen jälkeen nukkumaan..oltiin kuitenkin varauduttu Koska Kristiina oli keronut eka yö on pahin ja ilta 9 aikaan annoin sitten puolikkaan Rimadylin ja ulkona juostiin pissillä alkuun puolen tunnin välein sitten tunnin välein ja lopulta yöllä 2 aikaan tilanne rauhottui ja nukuttiin jopa aamu 6 ja mitä tapahtui aamu 6 aikaan Narsu kävelee 4 jalalla lievää tärinää vielä jalassa mutta kuitenkin 4 jalalla taaperti ulkona..voihan IHME:!

 

 

15.10.Keskiviikko aamuna siis klo 6 aamulla koiruus käveli jo neljällä jalalla pientä tärinää vielä jalassa joten on vielä kipeä mutta hienosti on paraneminen alkanut kun ajattelee ettei käytössä ole nyt kipulääkkeitä..ulkona siis käydään seuraavat 2 viikkoa ainoastaan tarpeilla ja jotta suoli kuitenkin toimii saa Narsu välillä kauravelliä ja mahan tueksi myös naudan mahalaukkua muutaman ruokalusikallisen kera öljyn pysyy tietyt maha floorat kunnossa,muuten ei ruuan sekaan laiteta nyt ollenkaan esim.ruusunmarjajauhetta eikä muitakaan luonnonjuttuja..nälkähän tuolla tuntuisi olevan koko ajan muTta nyt on tiukkana oltava ettei seuraavan 4 viikon aikana taas paino nouse koska nyt oli viime punnistuksesta tippunut jo 6 kiloo JEE:!

Keskiviikko päivä ja ilta meni koiruudella hyvin pitkälti nukkuen mitä nyt aamupäivällä oli pissavaivaa eli tunnin välein ulkona ja tosi hitaasti irtosi kuitenkin joi vettä aikas tavalla koko päivän ajan <olin jo hiukka huolissani että mennee koko homma tukkoon yölläkin käytiin vielä useamman kerran ulkona.Torstai aamuna herätys jälleen kuudelta nyt jalka toimi entistä paremmin mutta pissihomma vaivas edelleen siispä soitto Kristiinalle onko kaikki ok ,häneltä sain jällen selkeitä ohjeet ja vielä ei ollu aihetta huoleen:)

Torstaina koiruus nukkui enimmäkseen tuvan lattialla joka on sinänsä ihme koska tässä vuonna 1938 rakennetussa mökissä on sika kylmät lattiat ja veto käy ja Narsu ei mielellään ole lattialla nukkunut vaan kömpinyt aina sohvalle ei kait se mikä ihme oo koska käyhän kylmä nivelrikkoisenkin ihmisen luille, anyway siivouksen aikanakin sai imuri siinä korvan juuressa käydä Narsu ei ollut moksiskaan vaan kuorsasi joten taitaapa nyt nukkua univelkaansa pois kun kivut helpottavat koko ajan.sais vaikka pommi tippua taivaalta jätkä vain nukkuu:) Pissivaivatakin alkoi helpottamaan iltapäivällä ja sitten torstai iltana satoikin ensi lumen niinhän se aina tuo talvi meidät aina yllättää.

 

Viikko mennyt hoidosta
20.10.Viikko kulunut kantasolutus hoidosta
ja viime perjantainahan siis Narsu käveli kolmella jalalla ja jalan tärinä oli aikamoista <kuitenkin koiruus todella iloinen ja nukkuu hyvin tyytyväisenä ei arista koskettaessa jalkaa joka tapauksessa koska tilanne meni tuohon myös sitten sohvasta tuli kielletty paikka ettei tule jatkuvaa pomppimista ja kantasoluaine pääsee rauhassa tekemään ensin sen verkon nivelrikon päälle ja paraneminen voi edistyä >Tuvan lattialle siis tuli patjat ja sohvalle esteiksi tuolit ja mökki on kuin pommin jäljeltä mutta ei haittaa nyt on pääasia että Narsun jalka paranee kunnolla...ulkona siis käydään ainoastaan tarpeilla ja sitten takaisin sisälle ja tyytyväisenä patjoilla vetää unta palloon
.

Joka tapauksessa huolestuin tuosta jalan tärinästä ja vaivasin jälleen meidän lääkäriä ja sieltä tuli lupa sitten Rimadylin antoon sitä annettiin sitten kahtena päiväna peräkkäin sekä mahatoimintaa varten edelleen syödään myös kauravelliä onneksi tuo maha on toiminut vaikka koira vain makoilee (varmuuden vuoksi kävin kuitenkin apteekista pienen pussin Glaubersuolaa jos sattuu ettei suoli enään toimikaan).Sunnuntaina alkoi selkeesti jalka kunto paranemaan ja koiruus käveli jo sillä jalalla varpaillaan ulkona ja kovasti piti tutkailla ettei reviirillä ole ylimääräisiä otuksia onneksi ne 7 fasaania oli vain ohikulkumatkalla ja niitä ei ole sen jälkeen näkynyt.Maanantaina Narsu näytti jo entisiä tapojaan kun kaupasta tulin ruoka kassien kanssa sinne kauppakasseihin piti kuono työntää ja tutkia HEI TOIT SIE MULLE MITÄÄN HYVÄÄ?? joo puruluutikkuja kun muita luita ei tuon liikkumattomuuden takia voi antaa ..jalkaa käytti illemmalla jo kävellen koko tassulla ja välillä taas keventäen tärinää edelleen..mutta näin maallikon silmillä kun katsoo tuota polvea se on selkeesti ohentunut joten kyllä se aine vaan tekee siellä tekosiaan hitaasti mutta varmasti ja se klonk ääni sitä ei enään kuulu? tässä pitää vain malttaa oma mieli ja pitää hermot kurissa ja ajatella että koiralla on kaikki kuitenkin hyvin koska ei oireile enään kipua aikaisemmin kuitenkin ennnen hoitoa vaihtoi monta kertaa paikkaa yölläkin,oli levoton ja läähätti nyt näitä oireita ei ole vaan uneksii välillä niin että seinät raikaa....

 

Tiistaina tuli viikko piikistä ja nyt halusit päivällä kiertää taas yläpihan ja miihailla välillä no happihyppely teki varmaan hyvää ja itseäni piristi kun nyt viikon ajan koiraa seurannut ja miettinyt kuinka se pärjää ja masentaakohan sitä tuo liikumattomuus NIIN olimpa voittanut Kuvavelhojen ILME kisassa Narsun kuvalla 3 palkinnon:)

Iso kiitos Kristiinalle kaikesta neuvosta ja tuesta tämän ekan viikon aikana:)

 

2 viikkoa kulunut
27.10.Nyt on hoidosta kulunut 2 viikkoa ja ehkä meidän omistajien mielestä aika kuluu nyt matelemalla kun toivoo koko ajan että tilanne paranee.

Tilanne on siinä suhteessa parantunut koiruus nukkuu edelleen tosi hyvin ja sitkeesti,ulkona sattui yhtenä päivänä hieman vetoa jalkaan kun oravan perkuleet ei säiky enään mitään tai ketään, aiheuttaen myös Narsulle sitten pois ajamisen vietin > siinä vaiheessa oli valjaissa piteleminen ja sen tapahtuman jälkeen yläpihan lintujen ruokinta paikka siirtyi autotallin kupeeseen alapihalle ja oraville oma syöttölaatikko metsän reunaan eivätpähän tule ihan hyppimään silmille. 

Tilanteet yritetään aina ennakkoon ottaa huomioon käymällä ensin tarkastamassa ettei yläpihan puolella liiku ylimääräisiä elukoita,joka tapauksessa jalan tärinä on aikamoista ja siitä huolestuneena vaivasin jälleen meijän lääkäriä,kertomani mukaan kyse on lihaksen aiheuttamasta tärinästä ja siihen neuvoksi sain juomaveden sekaan nutrisal-jauhetta sekä koiralle lisä hiven aineita

Lisäksi lattialta siirryttiin nyt myös sohvalle koisimaan kuitenkin niin että lattilla olevat patjat saivat vielä jäädä paikalleen pehmentämään alaslaskua ja löytyipä siihen lattialle kirpparilta vielä lisä lämmitin ihan ihka uusi alunen

mielellään se siinä lattiallakin nukkuu Mutta illalla ja yöllä pitää päästä sohvalle ja onhan tuo tuvan lattia aika tuulinen paikka hyvä kun ite yhtenä yönä pääsin sieltä ylös...ai miksi emäntä ei nuku makuuhuoneessa? siksi koska jos siellä nukutaan molemmat on koiruus makuuhuoneen ovella koko ajan jaloillaan pyrkimässä sinne myös joten pienempi paha kun nukkuu itekin koiran kanssa tuvassa on rauha maassa koko yön ja koko porukka saa ansaitut kunnon yö unet.Narsun mahantoimintakin normalisoitui kun sai nuo hivenaineet ja nutrisal <niin ne on ihmeellisiä juttuja nuo ravintoaine jutut kaikki vaikuttaa kaikkeen...

Tiistaina (26pv) ja keskiviikkona(27pv) uskalsin viedä jo Narsun pienelle kävelylle pelloille kuitenkin niin että olin alkuun käynyt pienen jäljen tekemässä <piilottamassa jäljelle pahvilautasille 1 tl herkkumömmöä hitaasti siis aloitetaan liikunta ..mutta se ruuan kerjääminen se on alati jatkuvaa ja kasvaa ainakin kun ilta tulee..niin oon joskus lukenut että koiruus pystyy sairaana hyödyntämään ainoastaan 30% ruuan sisältämistä hyödyllisistä aineista ..pitäneekö paikkansa? joka tapauksessa 2 viikon liikkumattomuus tuo äkkiä lisä kiloja tarkkana oltava koko ajan. Jalan tärinä< sitä on siis edelleen mutta tänään käveltiin koko tassulla alas asti pelloille siellä ruvettiin sitten jalkaa taas nostelemaan ..kärsivällinen pitää olla.

Ranta-alueen kuitenkin siivosin tarkkaan lehdistä tulevaisuuden kävelyä ajatellen ja siellä tuntee itsensä yhtä yksinäiseksi kuin lumessa heiluva yksinäinen korsi.

kun miettii mitä kaikkea on yhdessä tullut touhuttua ja silloin pitää vain muistaa nostaa päätä ja ryhdistäytyä kyllä kaikki muuttuu vielä paremmaksi kaikki tapahtuu ajallaan ja jalka kuitenkin näyttää jo paremmalta vaikka nyt on vasta kulunut 2 viikkoa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

):

 

 

 

 

 

3 viikon jälkeen kantasolupiikistä sait jo ruveta pikku hiljaa kävelemään pitempiä kävelylenkkejä kuitenkin kun tietää toopejen menohalut oli vauhtiasi hillittävä ja ensin siis jälki pellolle ja sen jälkeen lähdin hakemaan siut sisältä ja POMPPU <aivan olit niin töpinöissäsi taisit aavistaa että pääset rannalle asti käymään niin tuossa eteisen lattialla pomppasit suoraan päin.. AIVAN seisoit takajaloillasi ja etutassut laitoit miun rinnan päälle .olin ihan kauhuissani älä nyt hyvä koira säre lisää sitä jalkaasi!!! katsoit vain ja silmät kysyi eikös voitas jo mennä??

juu mentiinhän me tuo alarinne melkein juoksulla ja mie yritän hillitä menoasi: HEI SÄ ET SAA JUOSTA VAROVASTI NYT!! ja samalla huolestuneena katselin tärisevää takajalkaasi ..ei se taida kipua tehdä se jalka vaikkakin tärisee joka tapauksessa eka pahvilautanen onneksi hillitsi menohalusi

 

4 viikon  kuluttua kantasolutuksesta ei oikeastaan ollut tapahtunut paljon< paitsi että toisena päivän koiruus on huomattavasti energisempi ja unohtaa oman jalan kunnon ja pelloilla ottaa jopa juoksu askeleita ja hihnan päässä omistaja yrittää saada koiran tajuamaan ettet saa rynniä ja silloin tipahtelee muutama raksu kuin vahingossa pellolle jotta vauhti saadaan pois .

Sinulla rupesi selkeesti olemaan tylsääkin tylsempää joten pitihän sinulle keksiä kunnolla tekemistä ja mikä siihen oli parasta kuin repiä ihka uutta pehmoa mustustelit sen  ihan likomäräksi muina aikoina nautit jo sohvan pehmeydestä ja nukuit kuin tukki ensi kerran moneen moneen vuoteen nukuit kuorsaten ja rauhallisesti ja ilmeesi oli paljoa puhuva jos joku tuli häiritsemään

 

selkeesti sinulla on tylsää maata päivästä toiseen sisällä ja olisi itselläkin jos joutuisi tuossa tuvan sohvalla elämää katsomaan monta viikkoa ....niimp


( Päivitetty: 23.06.2015 15:30 )

Linkki
Narsun huhtikuun touhut
14.04.2010 09:24

 

Narsulla huhtikuu on mennyt vieläkin osaksi toipilaana koska toinen jalka on välillä kipeämpi on pakko ollut pitää koiruus välillä myöskin levossa kuitenkin pääsisäisenä  Narsu pääsi käymään emännän kanssa Valtimolla ja voi toisen riemua jälleen kun pääsi Verkkojoelle,edestakainen matkan ajo väsytti sekä koiran että ajajan joten jatkossa pitää jäädä yöksi< 400km ajo saman päivänä on kahdelle jalkavaivaiselle liikaa.

Kevtä kuitenkin rupesi tulemaan kohinalla tuoden pihalle kevään muuttolintuja ja kevättä jouduttiin pihamaalla lapioiden lunta ja poistaen jäätä maasta ..kevät toi iloa Myös Narsun olotilaan ja yläpihan tiellä vauhtia on välillä liikaakin

tuon kuvan jälkeen lumet sulivatkin sitten yläpihalta vauhdilla ja koko yläpihan on saanut jo haravoituakin Narsun pitäessä vahtia ettei mustarastaat ja muut tule liian lähelle:) nyt ois tarkoitus tilata siihen hiekkaa jotta viimeisetkin montut peittyvät on herra narsonin kiva sitten käyskennellä kipeellä jalalla myös yläpihalla kun on tasaisempaa(kiviä tuli jälleen poistettua yli 30(ihan käsipelin) ja isoja pihakoivuja kaatui lisää 5kpl)

Hoidossakin ollaan käyty Narsu sai 7.4 kortisoonipiikin kipeään polveen ja aina niin iloisena Narsu menee Kivuttoman tyttöjä moikkaamaan Suurkiitos jälleen Marttiina ja tytöt:)

Rannalla käydään joka päivä 2-3 kertaa ja nyt jo toivoo että lähtisi nuo jäät ja pääsis rantaveden aidan purkamaan..emäntä suunnittelee myös yhden pellon aitaamista joka pitää sisällään myös sitten marjapensaat/omenapuut/kasvimaan/ makkaranpaistopaikan kuusikkoon puron viereen< sinne tulee myös istuimet sun muuta sälää ,savustuspönttö tuleville kalasaaliille ja aitaaminen siksi että Narsu saa touhuta sitten sielläkin ja olla mukana kasvimaan touhuissa)

Mökkiin tulossa kesällä myös iso remontti( pakon sanelemana) vanha puoli talosta kunnossa mutta tuo v.85 rakennettu lisä osa on rakenettu aikoinaan päin peetä ja suihku on nyt sitten täysi pommi..remontti kestään.2-3 viikkoa ja nyt pitää sitten ulkovessa rempata ja laittaa kuntoon onneksi on tuo ranta missä voi käydä pikapesulla.Juu luulempa että kesä menee taas kohisten mutta unohtamatta kuitenkaan koirien kanssa tapahtuvaa kivoja treenejä ja nyt sitten 24.4 klo:11.00 lähdetään kokeilemaan joskos tiet jo kestää ja pääsis jotain pientä metsään tekemään.


( Päivitetty: 05.01.2013 18:59 )

Linkki©2019 DOBERMANN NARSON - suntuubi.com